Film/teater/musik|2017.09.17 kl 16:30

Sirena – en kvartett i rörelse

Blockflöjtskvartetten Sirena spelar musik av Bach, Vivaldi, Maute och Piazzolla

Sirena – Karina Agerbo, Pia Brinch Jensen, Marit Ernst Bock och Pia Loman – är efter 24 år tillsammans en väletablerad och mycket samspelad blockflöjtskvartett. Med så lång gemensam erfarenhet, kombinerad med en stor och bred repertoar, kan de spela konserter precis så som de vill ha dem. De spelar gärna välklingande barock- och renässansmusik, men har också ett brinnande engagemang för den enorma nutida repertoaren med sin spännvidd över alla tänkbara uttryck.

Sirena luckrar gärna upp och experimenterar med den gängse klassiska konsertformen. De rör sig, både improviserat och noga koreograferat, över scenen och har möjlighet att skapa en nära kontakt med publiken. Rörelserna sker alltid för att understryka musikens uttryck och skapa sammanhang oavsett om det är äldre eller nutida kompositioner. Visionen är att publiken ska få en oväntad, engagerande och helgjuten musikalisk och artistisk upplevelse vid varje konsert med Sirena.

Linköping är en stad som ligger Sirena varmt om hjärtat. Under många år återkom de till Domkyrkans kammarmusikfestival och kände ett fantastiskt engagemang och värme från en fulltalig publik. Det är därför med glädje de återkommer till staden, nu i Linköpings kammarmusikförenings regi.

Sirena vill naturligtvis bjuda på ett välkomponerat program där de lovar
att publiken både kommer att känna igen sig, men också får något nytt och spännande. De kommer att spela musik av Bach, Vivaldi, Maute och Piazzolla.

Kontakt: Maria Nordeman
Kostnad: Entré 200:-, medlemmar och studerande 140:-, fri entré för ungdomar under 25 år
Plats/lokal: Östergötlands museum, Sal B, Wallenbergsalen
I samarbete med: Linköpings kammarmusikförening