Visning/guidning|2017.11.13 kl 13:30

Möten med minnen

Samtal om konst för personer med demensdiagnos, dagens tema: grön

Samtal och visning i Konstavdelningen för personer med demensdiagnos, tillsammans med anhörig/ledsagare. Föranmälan till Caroline Morgansdotter Blomsten 070-570 33 10, eller Emma Friberg 070-108 47 16.

En gång i månaden tittar vi på konstverk och samtalar utifrån dem i konstvisningar speciellt anpassade för personer med demensdiagnos. Syftet med Möten med minnen är att ge stimulans till personer med demenssjukdom och samtidigt förbättra deras livskvalitet. Denna gång är temat GRÖN.

Möten med minnen utgår från ett prisbelönt program för alzheimersjuka som tagits fram vid MoMA, Museum of Modern Art i New York. Utvärderingar av MoMAs arbete bekräftar att programmet gett mycket positiva resultat. Deltagarna har själva upplevt en kraftigt förbättrad självkänsla och anhöriga och vårdare berättar om ett ökat välbefinnande hos de demenssjuka efter museibesöken.

Kontakt: Caroline Morgansdotter Blomsten
Kostnad: Fri entré