Utställning|2017.04.08 —2017.08.25

Spela roll

Om den svenska datorspelshistorien, från det första spelet till det allra senaste

Sedan hemdatorns intåg har datorspel till stor del varit den drivande kraften i datorns utveckling. Spelbranschen räknas nu som en av världens största underhållningsbranscher, en bransch där Sverige har en välrenommerad position.

I utställningen tittar vi närmare på både spelen och hårdvaran, spel som kulturell yttring, socialt och vetenskapligt fält och som miljardindustri. Här kan du testa Sveriges första spel, och se ett axplock spel från de första kommersiella utvecklarna.

Prova även på e-sport, gör ditt eget spel, sök spelindustrins rötter, kika in bakom de svenska spelbolagens kulisser, och mycket mer!

Spela roll är utställningen där du möter den svenska historien från det första spelet till det allra senaste. Prova spelen och möt kulturerna och åsikterna kring dem.

Kontakt: Thomas Clifford
Kostnad: Ordinarie entréavgift