Utställning|2017.05.06 —2017.09.02

Ting & tankar – del 10: Hands On

Se framtidens färg och form i Slöjd, hantverk och formgivnings-elevernas utställning!

Årets examensutställning av studenterna på Slöjd, hantverk och formgivning-utbildningen vid Linköpings universitet blir den tionde i rad som visas på museet och den har undertiteln Hands On.

Efter tre års studier på kandidatprogrammet Slöjd, hantverk och formgivnings-programmet presenterar studenterna här sina enskilda examensarbeten. Handen och tanken ligger till grund för verken. Här utmanas och utvecklas hantverkstraditioner med målet att skapa medveten, hållbar och nytänkande formgivning. Tillsammans vidgar de hantverkets gränser.

Kandidatprogrammet Slöjd, hantverk och formgivning vid Linköpings universitet är det enda i sitt slag i Sverige. Utbildningen erbjuder studenterna en unik möjlighet att utveckla sitt kreativa arbete. Samtidigt präglar ett kritiskt reflekterande kring skapandeprocesser, hantverkstraditioner och hållbarhet alla delar av utbildningen. Här utvecklar studenterna färdighet i formgivning och gestaltning i olika material och tekniker.

Kontakt: Emma Friberg
Kostnad: Ordinarie entréavgift