Utställning|2017.10.21 —2018.03.11

Under samma tak 2017

Jurybedömd salong med konst, formgivning, konsthantverk och slöjd

Under samma tak är en jurybedömd salong med både konst och konsthantverk som arrangeras på museet vart tredje år. Denna gång visas salongen i Nya galleriet på museets andra våningsplan och den har därför fått underrubriken En trappa upp.

Arrangörer är Östgöta Konstförening, Östergötlands museum, Skådebanan och Hemslöjden i Östergötland. Tanken är att salongen ska visa det mesta av det bästa som Östergötlands konstnärer och konsthantverkare skapat under de senaste två åren.

Inbjudan att delta i salongen har riktats till konstnärer, formgivare, konsthantverkare och slöjdare nu boende och verksamma i Östergötland. Även östgötska konststuderande på ort utanför Östergötland har rätt att delta.

Jury: Jan Manker – konstnär och KRO-representant, Helen Agrenius – f d konstintendent vid Jönköpings läns museum och Anna Åhlin – Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund.

250 personer har lämnat in 679 verk. När juryn nu är klar med sin bedömning återstår 55 verk, gjorda av 42 personer. Utställningen invigs kl 14 lördag 21/10.

Här står en del av juryns urval 2017, innan det kommit på plats i lokalen.

Kontakt: Lena Lindgren
Kostnad: Ordinarie entréavgift
Plats/lokal: Östergötlands museum, Sal N, Nya galleriet
I samarbete med: Östgöta Konstförening, Skådebanan och Hemslöjden i Östergötland