Film/teater/musik|2017.02.05 kl 16:30

Levande musikarv

Musik av bl a Lille Bror Söderlundh, med Kristian Möller – klarinett och Johan Ullén – piano

Levande musikarv är en utgivningsserie som syftar till att tillgängliggöra den dolda svenska musikskatten. En stor del av den äldre svenska konstmusiken är otillgänglig på grund av att notmaterial saknas eller är i dåligt skick.

Genom Levande musikarv blir musik från flera århundraden tillgänglig för musiker både i Sverige och utomlands. Utgivningen har initierats av Kungliga Musikaliska akademien och är ett flerårigt samarbetsprojekt.

Tomas Löndahl, sedan 2011 ständig sekreterare i Kungliga Musikaliska akademien ger en introduktion. och sedan blir det musik av Amanda Maier, Hélèn Tham, Lille Bror Söderlundh, Laura Netzel och Stefan Lindgren, med Kristian Möller – klarinett och Johan Ullén – piano.

Kontakt: Svante Lagman
Kostnad: Entré 180:-, medlemmar och studerande 120:-, fri entré för ungdomar under 25 år
Plats/lokal: Östergötlands museum
I samarbete med: Linköpings kammarmusikförening