figuren viljan ligger på mage

Workshop/aktivitet|2016.02.20 kl 11:00

Inflyttningskalas

Vätten Viljan flyttar in på museet. Varmt välkommen till Viljans värld!

Viljans värld är en annorlunda lekmiljö för barn 3–10 år. Här möter du vätten Viljan och kan gå på upptäcktsfärd i hennes spännande värld. Du kan kliva in i ett rymdskepp, åka rutschkana från en myrstack, hoppa, springa, klättra...

Viljans inflyttningskalas börjar kl 11, då inviger museichef Olof Hermelin Viljans värld. Därefter, kl 11.15, underhåller den akrobatiska komikerduon Jecko & Jessie, i Wallenbergsalen.

Viljans värld är en upplevelsemiljö för barn och familj. Utgångspunkt är det östgötska landskapet, med dess natur och kultur. Här finns spår av både människor och djur, från förr och nu, du kan till exemplel se riktiga forntida föremål.

Att leka med proportioner och perspektiv är ett spännande sätt att se världen på nytt, och i Viljans värld kan saker som vanligen är små blir stora och tvärtom.

Vätten Viljan är både blyg och busig. Hon bor och leker sig genom tillvaron tillsammans med sina vänner djuren och växterna. Som vätte har Viljan en lång historia bakåt i tiden (hon är ungefär 200 år). Som alla vättar kan hon göra sig osynlig, ställa till med hyss och vara väldigt okynnig. Men hon har alltid stor respekt för natur och djur.

Viljan är också en skattletare. Men hon har inte koll på historisk kronologi och blandar saker från olika århundraden och platser fritt efter behag. Hon samlar på allt från kaffekoppar till kapsyler, korkar och koppargrytor, allt i en enda villervalla. Det finns inget som inte kan förvandlas till en skatt.

Viljans värld har möjliggjorts med stöd från Tekniska verken och Sparbanksstiftelsen Alfa.

Kontakt: Ragnvi Andersson
Plats/lokal: Östergötlands museum