Alltid på Östergötlands museum

Alltid på

Film/teater/musik|2015.09.15 kl 19:00

Film: Förvaret

Om övervakning, inlåsning och misstro, klaustrofobin är total… (Hynek Pallas, SvD)

Fånge och vakt är i varandras närhet dygnet runt. Samtalar under sömnlösa nätter och spelar fotboll under heta sommardagar. LÄS MER

Förvaret (99 min) är en dokumentär inifrån Migrationsverkets låsta förvar där människor frihetsberövas i väntan på tvångsavvisning. Med unik access till en sekretessomgärdad plats skildras ett samtida drama ur både tjänstemäns och migranters perspektiv.

Vi följer Sophie, 29, som älskar sitt jobb på förvaret, Sami, 20, den unga rebellen som är inlåst men fri inombords, och Aina, 47, som skilts från sina barn och hålls inlåst medan polisen trappar upp arbetet för att kunna verkställa deras avvisningsbeslut.

Regi: Anna Persson och Shaon Chakraborty.

Skådespelaren Peter Sundberg (Östgötateatern) leder ett publiksamtal efter filmvisningen.

Kontakt:
Plats/lokal: Östergötlands museum, Sal B, Wallenbergsalen