Nyheter & Pressinfo
Olmloggo_symbol_80h
Vätten Viljan

För barn och familj

Här på museet finns något för alla. Huset bubblar av aktiviteter – så håll utkik i vårt kalendarium efter aktuella visningar, workshops och annat kul. Vi ses!

Viljans värld

Viljans värld är en annorlunda lekmiljö för barn 3–10 år. Här kan vuxna med barn och barnbarn få möta vätten Viljan och gå på upptäcktsfärd i hennes spännande värld.

Utgångspunkt är det östgötska landskapet, med dess natur och kultur. Här finns spår av både människor och djur, från förr och nu, du kan till exempel se riktiga forntida föremål.

I Viljans värld finns en jättestor ek som Viljan bosatt sig i, ett rymdskepp som man kan göra tidsresor i och en myrstack som inte är som någon annan myrstack. Från myrstacken kan man åka rutschkana och inuti den finns en stenåldersbosättning!

Inne i eken kan man faktiskt gå på krossat glas, upptäcka små miniatyrvärldar och ta del av finfina saker ur Viljans (museets) samlingar. Här finns plats för både bus och stoj, men också för att krypa undan för sagoläsning och mys.

Konstkort

Det går också bra att upptäcka museet på egen hand. Till exempel genom att spana efter ögon och djur i konsten. Konstkorten finns att hämta i receptionen.

Fika på Hagdahls Kök

Och vill du passa på att äta mat eller ta en fika rekommenderar vi Hagdahls Kök i museibyggnaden. Under sommarhalvåret får ni inte missa takterassen, därifrån kan man även spana på livet runtomkring museet. 

Skollovsverkstäder

I samband med alla skollov utom sommarlov, anordnar museet kreativa workshops i olika tekniker och med olika teman, t ex skapar små vi monster av pasta, eller varför inte göra halsband av bönor!?! Öppet för barn i vuxens sällskap.

Barnvagnsvisningar

Småbarn är inget hinder på vårt museum. Och joller och bebisskrik är en del av upplevelsen när vi visar våra utställningar för dig/er med barnvagn. Mikrovågsugn och skötbord finns på museet. 

Föräldrarutan

Välkommen till vår öppna skaparverkstad för föräldralediga i ateljé Rutan! Du som är hemma med barn kan droppa in på museet för att skapa, fika och umgås.

Skapandet i Föräldrarutan riktas främst till dig som är vuxen och föräldraledig med ett litet barn, men äldre barn är också välkomna. Passa gärna på att komma och skapa när äldre syskon är på förskolan. Här finns tillgång till mikrovågsugn och skötbord.

Öppen bildverkstad

Skapa på söndagarna i ateljé Rutan, tillsammans med verksamma konstnärer! Inga förkunskaper behövs. För både barn och vuxna, så här kan hela familjen pröva på att uttrycka sig i olika material!

Barnkalas

För barn i åldrarna 5-12 år erbjuder vi lokal och personal för roliga barnkalas! Det finns flera olika teman att välja mellan.

Östergötlands museum


Öppettider

Mån stängt
Tis, fre, lör, sön
11–16
Ons, tor
11–20
 
Mån–fre
11–16
Lör–sön
12–15

Entré:

 Vuxen 70:-   Årskort 140:- Familjeårskort 240:-  Gratis till 26 år


Östergötlands museum

Besöksadress:
Raoul Wallenbergs plats

Godsadress:
Vasavägen 16

Postadress:
Box 232
581 02 LinköpingTelefon: 013-23 03 00
Epost: Östergötlands museum


Löfstad slott

605 97 Norrköping

Telefon: 011-33 50 67
Epost: LöfstadFakturadress

Fack 4200
Box 226
751 04 UppsalaSe avdelningar och personal →

Translate

Use Google Translate to translate this website into your language:

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att löpande få information om allt som händer på museet!

Facebook

Facebook  Östergötlands museum

Facebook  Löfstad slott