Jag_sv-vit-hemsida

Förnya vårt kulturarv!

M.becker_redigerad-1

Kulturarvsdag med Melker Becker, Ghazi Baghlanian och Elisabet Nemert m fl

Vårt kulturarv är en resurs som växer i betydelse för upplevelser inom bland annat besöksnäringen. Det finns därför all anledning att hela tiden förbättra och utveckla metoder för hur kulturarv kan förmedlas för att bättre nå sin publik och inte minst för att attrahera nya målgrupper.

Sedan drygt 10 år arrangerar Kulturarv Östergötland seminariedagar två gånger om året för att lyfta olika aktuella frågor. Nu är det dags igen!

Torsdag 27/11 kl 9.30 samlas kommunrepresentanter, arkivpersonal, hembygdsfolk och andra engagerade personer på Östergötlands museum i Linköping för en dag med intressanta föreläsningar. Huvudtemat är Hur skapar vi omsättning och förnyelse kring vår kulturskatt?

Vi kan presentera flera inspirerande föreläsare! Bland andra Melker Becker, Mediabruket, som berättar om Rummens hemligheter och Ghazi Baghlanian från Studiefrämjandet, talar under rubriken Förmedla med film. Skatter ur arkiv och fantasi är temat för författaren Elisabet Nemerts föreläsning och Norrköpings stadsmuseums chef Anders Lindkvist pratar om Historiska reenactment.

Hela programmet finns här!

VÄLKOMMEN!

Kontakt:
Anja Praesto, Kulturarv Östergötland, 0703-02 12 70
Olof Hermelin, chef Östergötlands museum, 0701-07 61 01

Tillbaka →

Pressida

Pressnyhetsbrev

Fyll i din emailadress för att prenumerera på vårt pressnyhetsbrev.

Facebook  Löfstad slott >