Jag_sv-vit-hemsida

Ola Billgren – En ny verklighet

Billgren

28 målningar från konstnärens fotorealistiska period 1962–1976

Ola Billgren ville måla ”en ny verklighet”. Han gestaltade sin vardag, sin familj och sina vänner. Här visar vi 28 verk som konstnären Ola Billgren skapade under sin fotorealistiska period 1962–1976. Likheten är slående med hur vi idag skapar bilden av oss själva i sociala medier!

På 1960-talet och i 1970-talets början förändrades konsten genom fotots, den "nya" filmens, litteraturens och massmediernas växande inflytande. Det var även tiden för en stor samhällsförändring. Samtidigt påverkades, och delvis förändrades, vår visuella perception och konstens gränser utvidgades. Ola Billgren var en av dem som förnyade måleriet och han är lika aktuell idag.

- Ola Billgrens målningar är väldigt fascinerande, med ett magiskt utrymme för egna tankar och tolkningar, säger utställningsproducent Lena Lindgren. Dessutom är det oerhört vackra målningar – ljuset, den röda färgen som lyfter och stinger till, stillheten och mysterierna. Det är en njutning att få stiga in i bilderna!

Ett stort antal privatpersoner har lånat ut sina målningar till utställningen, liksom Norrköpings konstmuseum, Lunds universitet, Moderna Museet, Lunds universitets konstsamling, Malmö museer och Länsmuseet Gävleborg. Utställningen är en samproduktion med Jönköpings läns museum och Länsmuseet Gävleborg. Kristina Lindkvist, Länsmuseet Gävleborg, inviger utställningen söndag 7/9 kl 14.

Förhandsvisning för media i Dahlgrensalen torsdag 4/9 kl 10.

VÄLKOMMEN!

Lena Lindgren 0701 - 91 92 54

Tillbaka →

Pressida

Pressnyhetsbrev

Fyll i din emailadress för att prenumerera på vårt pressnyhetsbrev.

Facebook  Löfstad slott >