Jag_sv-vit-hemsida
Assi Molin

Epost →

Pressinformation|2014.09.17 kl 11:37

Ny bok: Till gagn och varaktig nytta

Westman

Museets förlag ger ut en bok om Westman-Wernerska stiftelsens betydelse för Linköpings kulturliv.

Lördag 20 september hålls Östergötlands bokmässa på Linköpings stadsbibliotek. Då presenteras den nya boken Till gagn och varaktig nytta – Westman-Wernerska stiftelsen 1913–2013, av Stefan Hammenbeck, som är en av författarna.

Kapten Henric Westman på Valla gård är en av Linköpings största personligheter i modern tid. När han 1913 fyllde sextio år lade han grunden till Westman-Wernerska stiftelsen; till gagn och varaktig nytta för Linköping.

Henric Westman hade en stor framtidsvision för sin födelsestad. Och i hundra år har stiftelsen nu verkat för att berika kulturliv, fysisk kulturmiljö och kunskapsuppbyggnad samt tillföra staden skönhetsvärden i rikt mått.

I jubileumsboken skildras stiftelsens betydelse och hur den präglat stadsbilden, kulturmiljöer och forskning i bl a lokalhistoria och om konstverk i världsklass. I några artiklar får vi även möta privatpersonen Henric Westman och hans starka engagemang i sin samtid, inte minst som vår störste mecenat för kulturella och sociala ändamål.

Författare: Anita Arbrandt, Thomas Clifford, Dagny Cnattingius, Veine Edman, Gunnar Elfström, Christer Fällman, Stefan Hammenbeck, Anita Löfgren-Ek, Monika Minnhagen-Alvsten, Hans Nilsson, Bo Peter Persson, Bertil Torekull, Mattias von Wachenfeldt och Urban Windahl.

Tillbaka →

Pressida

Pressnyhetsbrev

Fyll i din emailadress för att prenumerera på vårt pressnyhetsbrev.

Facebook  Löfstad slott >