Jag_sv-vit-hemsida

Hand i marmor efterlyses

Hagar-ismael

Marmorskulptur utanför museet förstörd

Marmorskulpturen Hagar och Ismaél i öknen har fått en hand avslagen. Skulpturen, som utfördes av Alfred Nyström i Rom 1884, föreställer en sittande kvinna i öknen med en vattenskål i handen. En pojke vilar i hennes knä.

Skulpturgruppen är cirka 140 cm hög och placerad söder om museet, vid den lilla parkeringen. På morgonen den 29 juli ringde en privatperson till museet och berättade att handen med vattenskålen slagits av. Händelsen är polisanmäld.

- Skulpturgruppen har varit mycket uppskattad och människor har ofta lagt blommor i vattenskålen i Hagars hand, säger museiintendent Marietta Douglas.

- Det skulle förmodligen gå att laga skulpturen om handen återfinns, säger Marietta Douglas. Men trots att våra vaktmästare och kommunens personal letat efter skulpturdelen i närområdet har vi inte lyckats hitta den.

Tillbaka →

Pressida

Pressnyhetsbrev

Fyll i din emailadress för att prenumerera på vårt pressnyhetsbrev.

Facebook  Löfstad slott >