Jag_sv-vit-hemsida

Brukskultur i Åtvidaberg prisas

Bruks

Den ideella föreningen Brukskultur Åtvidaberg får Cnattingius-priset

Bengt Cnattingius pris 2013 går till den ideella föreningen Brukskultur Åtvidaberg
som genom Ekomuseum Åtvidabergs Bruksbygd, omfattande ett flertal museer ”på plats”, forskning och publikationer samt arkivverksamhet har uppmärksammat Åtvidabergs intressanta brukshistoria samt, inte minst, tillgängliggjort densamma på en synnerligen attraktiv och pedagogisk hemsida.

Brukskultur Åtvidaberg har två huvudinriktningar: dels att bygga upp en kunskapsbas som illustrerar den svenska bruks- och industriortens historia genom exempel från åtvidabergsområdet, dels att i museal form skildra helheten i ett svenskt brukssystem. Brukskultur Åtvidaberg stödjer också olika projekt och kulturaktörer vars syfte är att öka tillgängligheten och kunskapen om det svenska bruks- och industrisamhället utifrån exemplet Åtvidaberg.

Årets pris delas ut söndag 15/12 kl 14, i Wallenbergsalen på Östergötlands museum.

Tillbaka →

Pressida

Pressnyhetsbrev

Fyll i din emailadress för att prenumerera på vårt pressnyhetsbrev.

Facebook  Löfstad slott >