Jag_sv-vit-hemsida

Nyhet|2019.12.12 kl 11:23

Söndagstur i Boxholm: Lyssna på Björn Ivarsson Lilieblad

Bjorn_3

Historiker Björn Ivarsson Lilieblad berättade vid brasan i skogen vid Granforsen

Här kan du lyssna på vad Björn Ivarsson Lilieblad berättade under söndagsturen vid Granforsen 8/12 2019.

Denna söndag var träffpunkten festplatsen Granforsen och dagens berättare var alltså Björn Ivarsson Lilieblad, avdelningschef för Samlingar och konservering på museet.

Under året har han bl a arbetat med museets årsbok "Det mörka Östergötland – när sägnerna möter källorna" en bok med sägner, spökhistorier och berättelser om tragiska livsöden. Men hur klarar rysligheterna en källkritisk prövning? Hur kan de förstås i ett kulturhistoriskt sammanhang?

Säsongens Söndagsturer inleds 1/12 2019 och avslutas 8/3 2020. Läs mer om turerna på Krafttagets hemsida. Där finns hela programmet, kartor, vägbeskrivningar och presentationer av de 15 olika berättarna.

Tillbaka →

Pressida

Pressnyhetsbrev

Fyll i din emailadress för att prenumerera på vårt pressnyhetsbrev.