Jag_sv-vit-hemsida

Nyhet|2019.08.29 kl 18:44

Det mörka Östergötland

Sp%c3%b6k2

Björn Ivarsson Liliblad berättar om myter och spökhistorier kring olika platser i länet

Kring Löfstad slott finns en mängd spökhistorier. Men finns det någon sanning i historierna? Museets Björn Ivarsson Liliblad försöker reda ut begreppen tillsammans med P4 Östergötlands Jessica Gredin.

Ekenäs slott

Idag var stalldrängen Nisse i fokus när museets historiker Björn Ivarsson Lilieblad och Jessica Gredin från P4 Östergötland träffades på på Ekenäs slott.

Enligt sägnen blev Nisse inmurad i en vägg på slottet någon gång 1720-talet. Nu har Björn gått till de historiska källorna för att försöka ta reda på om Nisse verkligen har funnits.

Barnmördarkorset

Björn Ivarsson Lilieblad, historiker och avdelningschef på Östergötlands museum berättar historien om det så kallade Barnmördarkorset för P4 Östergötlands Jessica Gredin.

Årsboken 2019

Berättelsen kommer även att finnas med i museets kommande årsboken, med temat "Det mörka Östergötland - myt och fakta".

Björn kommer att berätta fler hemska historier för de östgötska radiolyssnarna under under hösten. Så håll koll! På P4 Östergötlands tablå och på vår Facebooksida.

Tillbaka →

Pressida

Pressnyhetsbrev

Fyll i din emailadress för att prenumerera på vårt pressnyhetsbrev.

Mynewsdesk Följ Östergötlands museum