Jag_sv-vit-hemsida

Pressinformation|2016.11.28 kl 10:32

Ann-Sofie Svansbo får Cnattingiuspriset

Ann-sofiepuff

Bengt Cnattingius pris för 2016 går till hemslöjdskonsulent Ann-Sofie Svansbo.

Ann-Sofie Svansbo är länshemslöjdskonsulent i Östergötland sedan början av 1990-talet. Hon har med stor nyfikenhet, gedigens kunskap och en bred hantverksskicklighet forskat och lyft fram den textila hantverkstraditionen i Östergötland.

Ann-Sofie Svansbo har med varsam hand, stor stilkänsla och en estetisk blick fört fram historiska tekniker och material till vår tid. Det har resulterat i ett flertal formgivningsuppdrag, utställningar i Sverige och utomlands, kurser, symposium, artiklar och böcker som till exempel Östgötadräll och Broderier från 50- och 60 talen.

I dag undervisar Ann-Sofie Svansbo även i formgivning vid Linköpings universitet. Just nu är hon aktuell med utställningen Randiga bolster och rutiga täcken från Östergötland, som ska visas på Handarbetets Vänners galleri i Stockholm. Utställningen har vernissage 7/12.

Styrelsen för Östergötlands museum delar ut priset varje år, till en organisation, forskare eller museiman som forskat och arbetat i Bengt Cnattingius efterföljd rörande främst östgötsk historia, konst och kulturmiljövård.

Priset överlämnas söndag 4/12 kl 14, i Wallenbergsalen på museet. Därefter föreläser Ann-Sofie Svansbo under rubriken Färgstarka textilier.

Kontakt: Museichef Olof Hermelin, 013-23 03 01.

Välkommen!

Tillbaka →

Pressida

Pressnyhetsbrev

Fyll i din emailadress för att prenumerera på vårt pressnyhetsbrev.

Facebook  Löfstad slott >