Jag_sv-vit-hemsida

Pressinformation|2016.06.09 kl 16:19

JAG, HÄR OCH NU

Jag_h%c3%a4r_och_nu4_webb

Ensamkommande ungdomar i Norrköping skildrar sin vardag i foto och film

Sex pojkar mellan 14 och 17 år, från Afghanistan och Somalia, har varit med i ett konstprojekt som letts av konstkonsulent Lena Wiklund på Östergötlands museum. Några av deltagarna hade bara varit i Sverige ett halvår när projektet startade i våras och första träffen fick genomföras med hjälp av tolk.

Jag, här och nu” heter projektet, där killarna fick i uppdrag att medvetandegöra och skildra platsen de bor på med hjälp av foto och film. De har arbetat tillsammans med konstnären Aldís Ellertsdóttir Hoff, dels i hennes ateljé och dels i Cnemas medialabb. Enkla kameror eller mobiltelefoner är de verktyg som använts.

Eftersom tekniken är enkel ska det gå lätt att överföra idén till andra grupper och på andra platser. Och de som deltagit i det här projektet ska kunna fortsätta på egen hand även efteråt. Projektet har finansierats av Region Östergötland.

Filmerna ska visas på bl a Flimmers utomhusbio i Norrköping i sommar. Under fotoseminariet Spegel i Norrköping kommer en del av fotona att visas på Norrköpings konstmuseum. Som avslutning blir det en större utställning med alla foton och filmer på Östergötlands museum i Linköping i november.

Media inbjuds härmed till förhandsvisning av filmer och bildspel på Cnema i Norrköping, onsdag 15/6 kl 14.20. Då medverkar även flera av killarna bakom konstverken, konstnären Aldís Ellertsdóttir Hoff och konstkonsulent Lena Wiklund.

KONTAKT: Lena Wiklund, 070-10 84 715

VÄLKOMMEN!

Tillbaka →

Pressida

Pressnyhetsbrev

Fyll i din emailadress för att prenumerera på vårt pressnyhetsbrev.

Facebook  Löfstad slott >