Jag_sv-vit-hemsida

Pressinformation|2015.10.15 kl 12:27

Unga om internet

Irl-logga-717-dubblad

Internet IRL – It’s Real Life är en utställning där du bokstavligen kliver rakt in i internet!

Vägen in i utställningen går genom en stor mobilskärm. Precis som garderoben i Narnia leder portalen till annan värld – ett tredimensionellt internet, utformat som en skog. Träden innehåller berättelser och upplevelser för alla sinnen.

Utställningen, som invigs söndag 25/10 kl 14, bjuder på flera olika perspektiv: Fakta, rätt och fel har för en gångs skull inte något utrymme. Underlaget bygger på berättelser från 130 ungdomar, insamlade under tre års tid i samarbete med tjejgruppen Amiga. Tjejerna i gruppen har varit med och tagit fram både innehåll och utställningsform.

Näthat, spelberoende, grooming, stulna identiteter – listan på internets farligheter kan göras lång. Det syns inte minst i debattprogram och nyhetsinslag om unga och internet. Den senaste kampanjen är Uppdrag Gransknings #hatet där näthatet bland unga granskas. Det här är bra och viktiga initiativ men var är ungdomarnas röster? Och varför är de så mycket på nätet om det är så farligt?

I utställningen Internet IRL får inga vuxna uttala sig. Här är det de ungas röster som hörs. Det är en annan bild av internet som målas upp. En mer komplex värld där det goda ofta överväger det onda. Det handlar om starka känslor, djupa relationer och stöd när man har det svårt.

Internet IRL – It’s Real Life förhandsvisas för media torsdag 22/10 kl 10 i Nya galleriet på Östergötlands museum.

VÄLKOMMEN!

Kontakt: Elin Kusmin, 0701- 01 51 39

Tillbaka →

Pressida

Pressnyhetsbrev

Fyll i din emailadress för att prenumerera på vårt pressnyhetsbrev.

Facebook  Löfstad slott >