Jag_sv-vit-hemsida

Pressinformation|2015.06.03 kl 16:31

Har du varit här?

G%c3%b6mda-o-gl%c3%b6mda

Nytt magasin om Östergötlands delvis dolda kulturarv

Årets magasin från Östergötlands museum ”Har du varit här?” lyfter fram det delvis dolda kulturarvet i Östergötland. Under temat ”gömda och glömda” presenteras 40 platser i artikelform med bilder. Magasinet, som kommer ut tisdag 9/6, ges ut med stöd från Östergötlands Fornminnes- och Museiförening.

– Vi har tänkt brett när vi valt platserna, berättar magasinsredaktör Anja Praesto. Flera tidsperioder ska vara representerade och olika typer av svunnen verksamhet ska finnas med; bostäder; bruks- eller industrimiljöer; kyrkor och gravplatser; forntida ruiner; idrott och hälsa samt kommunikationer.

– Alla platserna plus många miljöer som inte fick plats i det tryckta magasinet presenteras på Kulturarv Östergötlands webb, www.kulturarvostergotland.se. Och eftersom vi utökat samarbetet med Visit Östergötland i samband med arbetet med magasinet så presenteras varje plats även på www.visitostergotland.se, med mera turistisk vinkling, säger Anja Praesto.

Magasinet presenteras för media måndag 8/6 kl 10, på Östergötlands museum. Museichef Olof Hermelin och Fornminnesföreningens ordförande, landshövding Elisabeth Nilsson, medverkar, liksom delar av magasinsredaktionen.

Samma kväll, måndag 8/6, är det releasefest på museet kl 18, representanter för media är varmt välkomna. Då finns möjlighet att möta flera av artikelförfattarna och andra nyckelpersoner runt produktionen av ”Har du varit här?”

VÄLKOMMEN!

Kontakt: Anja Praesto 013-23 03 43, 070-30 21 270

Tillbaka →

Pressida

Pressnyhetsbrev

Fyll i din emailadress för att prenumerera på vårt pressnyhetsbrev.

Facebook  Löfstad slott >